Opsang til Kultuministeriet

24 Feb 2011

Sammen med medstuderende arrangerede jeg endnu en aktion imod den advarede styrelseslov, nedskæringer og underprioritering af kunst og kultur i Danmark. Denne gang foran Kulturministeriet og sammen med alle danske kunstneriske uddannelser.
Det lykkedes os at påvirke styrelsesloven for Billedkunstskolerne og de kunstneriske uddannelser - og sikre de faglige kompetencer og demokratiet på skolerne

Pressemeddelelse:

STUDERENDE GIVER OPSANG TIL KULTURMINISTERIET

Tid: Torsdag d. 24. februar 2011, kl. 12 – 14.
Sted: Gl. Strand, Nybrogade 2, København.

Studerende fra alle de kunstneriske uddannelser går sammen og demonstrerer imod årelang økonomisk udhuling og imod en frygtet politisk topstyring af vores uddannelser.

Vi står overfor kulminationen på længere tids nedprioritering af de kunstneriske uddannelser. Gennem samkørsel af forskellige fagområder, nedskæringer, tab af medbestemmelse, afvikling af demokrati, fyring af undervisere, lukning af afdelinger og værksteder, er alle uddannelser under kulturministeriet berørt. Uddannelserne rammes forskelligt, men nu står vi sammen i protest mod afviklingen af vores faglighed.

Torsdag d. 24. februar mødes vi for at synge vores opsang til Kulturministeren.

Vi studerende protesterer mod politikernes generelle nedprioritering af kulturen og de kunstneriske uddannelser i særdeleshed. Vi protesterer mod Folketingets kulturudvalgs nye styrelseslov, der giver kulturministeren mulighed for at ansætte og afskedige rektor, der samtidig får udvidet sine magtbeføjelser. Med andre ord, et opgør med armslængdeprincippet, som vi mener er udemokratisk og meget skadeligt for den videre udvikling af vores uddannelser.

Vi frygter, at fagligheden på vores uddannelser bliver så ringe, at der ikke vil komme nye markante kunstnere. Vi arbejder med de ting, der gør vores alle sammens hverdag værd at leve.

Vi mener, at det er vigtigt, at det er fagfolk, undervisere og studerende, der bestemmer hvordan vores uddannelse er skruet sammen. Det bliver uddannelserne bedre af.

Vi er en del af fundamentet og vores uddannelser er en investering i fremtiden.

Vi skal have fri kreativitet, fri uddannelse og mangfoldig faglighed. Tilliden til kulturen skal tilbage.

Opsang til kultuministeriet Opsang til kultuministeriet Opsang til kultuministeriet Opsang til kultuministeriet Opsang til kultuministeriet Photos: Jeanette Land Schou

Posted in: Events

Archive