solo: person at Kunsthal Nord

31 Mar 2023

INVITATION / FREDAG D. 31. MARTS / KL. 16-18

FERNISERING // person

plakat person

person // Soloudstilling med Marie Thams
Kurateret af Rebekka Elisabeth Anker-Møller
31. MARTS 2023 - 6. MAJ 2023

Det er med stor glæde, at Kunsthal Nord præsenterer soloudstillingen person af billedkunstner Marie Thams. Gennem film, skulptur, lyd og objekt undersøger Thams forholdet mellem sprogbrug og måden, hvorpå køn og identitet opfattes i samtiden, med særligt fokus på, hvordan sproget og kønnede rollebetegnelser spiller ind på fordelingen af magt i samfundet.

Gennemgående for Thams’ arbejde – og for udstillingen – er , at objekter og materialer såvel som ord og sproglige betydninger brydes op og dissekeres for så at samles igen på nye måder. Herigennem skabes rum for nuancer og nye forståelser af det allerede eksisterende – et enkelt kunstnerisk greb, der udfordrer vanens magt og kalder på reel forandring.

Udstillingen sker som led i det rejsende projekt person - i bevægelse initieret og skabt af Marie Thams og Rebekka Elisabeth Anker-Møller, der udfolder sig gennem en serie af interventioner på tværs af landet - Rønnebæksholm i Næstved, Copenhagen Contemporary, Kunsthal Nord i Aalborg samt på Kunsthal Aarhus fra oktober 2022 til juni 2023 - samt en opfølgende publikation ved Gads Forlag. Gennem udstilling og flerstemmige samtaler bidrager projektet til en øget nuancering af herskende strukturer og forestillinger om krop, ligeværd og medmenneske – med et ønske om, at mangfoldighed og inklusion sikres i alle forsamlinger.

Om Marie Thams
Marie Thams er billedkunstner med uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Goldsmiths, London. Thams har udstillet i ind- og udland og arbejder med installation, lyd, film, skulptur, tekst og performance.

Om Rebekka Elisabeth Anker-Møller
Rebekka Elisabeth Anker-Møller er freelance kurator med fast tilknytning hos SixtyEight Art Institute i København. Anker-Møller er kandidat i Visuel Kultur ved Københavns Universitet samt i Kuratering ved Aarhus Universitet.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Næstved Kommune og Copenhagen Contemporary. Udstillingen er støttet af Aalborg Kommunes Billedkunstpulje.


FERNISERING finder sted fredag d. 31. marts 2023 kl. 16-18

PERFORMATIV SAMTALE lørdag d. 15. april 2023 kl. 14.00 - 16.00 med kvinde- og kønsforsker, forfatter og professor emerita Drude Dahlerup, forfatter Ida Marie Hede, køns- og uddannelsessociolog samt indehaver af Mangfold Cecilie Nørgaard og billedkunstner Marie Thams, modereret af kurator Rebekka Elisabeth Anker-Møller.

KUNSTHAL NORD · KJELLERUPS TORV 5, 2. SAL · 9000 AALBORG · KUNSTHALNORD.DK

Posted in: Exhibitions Events

Archive