UKK 10 års jubilæum

15 Jun 2012

Welcome to UKK (Young Art Workers) 10 years anniversary

Opening June 15, 5-8pm
Exhibition and seminars from June 16 to July 1
Overgaden – Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17, 1414 Copenhagen, DK

UKK (Young Art Workers) has now existed for 10 years. In order to celebrate and mark the organisation's acitivity in the past ten years and the many years to come, we would like to invite you to an exhibition and a series of seminars dealing with some of the key issues as a young artist and art worker in Denmark.
The attached invitation is unfortunately only in English. Please do not hesitate to contact me if you have any further questions.


Velkommen til UKK 10 år

Fernisering fredag 15. juni kl 17-20
Udstilling og seminarer fra 16. juni til 1. juli
Overgaden – Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

I anledning af UKKs 10 års jubilæum, inviterer UKK -Unge Kunstnere & Kunstformidlere til en udstilling, der sætter fokus på den yngre og eksperimenterende samtidskunst. Udstillingen tager afsæt i aktuelle mærkesager, der vedrører unge kunstnere og kunstformidleres arbejde, arbejdsvilkår og organisering. Tværæstetiske og tværfaglige talks, workshops og seminarer med forelæsere fra ind- og udland danner udgangspunkt for udstillingens arrangementer, der debatterer og skaber synlighed omkring den yngre kunsts vilkår og potentialer i dag og i fremtiden.

Udstillingen tager form som en samlet installation, der mimer et foreningslokale med planter, arkivmøbler, skriveborde og opslagstavler. UKK er netop en forening uden sådanne fysiske rammer, og det midlertidige kontor på Overgaden vil agere platform for en synliggørelse af UKKs aktiviteter, når foreningen i løbet af udstillingsperioden inviterer til workshops og semi-narer med fokus på aktuelle, kunstfaglige emner.

Blandt arrangementerne er en debateftermiddag om kunstneres identitet og organisering, hvor der stilles spørgsmål til, hvordan, hvorfor og om man overhovedet skal organisere sig som kunstner anno 2012. Der vil ligeledes være en paneldiskussion og workshop om undervisning for børn og unge med fokus på billedkunstfaget i skolerne samt et seminar om kunstneres arbejdsvilkår herunder spørgsmål om honorering og position på arbejdsmarkedet. I forbindelse med seminaret præsenteres en publikation som er blevet til på baggrund af en spørgeskema-undersøgelse blandt UKKs medlemmer. Desuden lancerer Fagudvalget Synlighed en ny UKK plakat som kommentar til den aktuelle politiske debat om kunstnerisk faglighed.

Lørdag d. 16 Kunstner anno 2012

Søndag d. 17 Arbejdsvilkår

Tirsdag d. 19 UKK Generalforsamling

Torsdag d. 21 ALL PLAY NO WORK?

Lørdag d. 23 School Fiction

Arrangører: Eva La Cour, Maria Diekmann, Jacob Hoff, Stine Ofelia Kildevang, Julie Haslund Klemmensen, Mathias Kryger, Sidsel Nelund, Marie Thams, Kristina Valberg og Bettina Camilla Vestergaard

Invitation

Program

Posted in: Exhibitions Events

Archive